Footprint 2022

Aan de vooravond van Kerstmis, legde de directie van RPB haar footprint 2022 op tafel. We vroegen  of dit een voorafname was op plan 2022-2025 en dat werd ons bevestigd. Voor de rest hangen de slierten mist en vaagheid stevig rond dat dossier.
De footprint verschilt erg van regio tot regio, maar algemeen heerst een andere teneur dan een aantal jaar geleden. Collega’s werken vaak in zo’n moeilijke omstandigheden, langdurig onder budget, dat een kantoorfusie vaak eerder een opluchting dan een straf is. Een kwalijke evolutie wat ons betreft.

Bij de reeks kantoren zien we toch ook opvallende namen zoals van voormalige groepskantoren.  Blijkbaar gebruikt de bank nu andere parameters om haar netwerk te organiseren, zoals inplanting en bereikbaarheid.

ACV Puls is uiteraard niet enthousiast over deze sluitingen.  Anderzijds is en blijft onze voornaamste bezorgdheid dat de collega’s ook na de sluiting van hun kantoor goed terecht komen. Ergens waar ze hun carrière binnen de bank kunnen verderzetten met de nodige voldoening.

Overzicht betrokken kantoren

Volgt weldra met de fusiekantoren.

(*):  + 3 kantoren in Luik