Bakje troost blijft behouden op het EBC

Uit het niets kwamen bij ons berichten binnen dat bij jullie in het EBC alle koffietoestellen en waterkokers moesten verwijderd worden en dit op korte termijn. Begrijpelijk bracht dit behoorlijk wat commotie teweeg op de werkvloer… een zoveelste aanslag op het welzijn in de al fel geplaagde sites.

ACV Puls heeft jullie ongenoegen meteen ter harte genomen en de eerstvolgende zitting van het sociaal overleg benut om deze ondoordachte beslissing aan te vechten. Blijkbaar voldoende overtuigend, want de maatregel is ondertussen teruggedraaid en een pragmatische oplossing – mét behoud van de koffievoorzieningen in de kitchenettes van het EBC- werd uitgewerkt.

Uiteraard zijn we blij te zien dat ons vakbondswerk loont en dat we het oor van de directie hebben wanneer we jullie bezorgdheden delen. Jullie bakje troost is verzekerd 😊.

Maar het mag niet alleen bij de koffie blijven.
Na de foto’s en duimpjes op sociale media is het tijd voor échte ingrepen om een goed draaiend EBC te realiseren, om de ambities waar te maken door een voldoende bestaffing én met aandacht voor het welzijn van alle collega’s. We rekenen er dan ook op dat het niet blijft bij troost alleen. Maar dat er spoedig werk wordt gemaakt om de essentiële hoeksteen die het EBC van onze bank is, opnieuw uit te bouwen tot een bloeiende afdeling waar collega’s met plezier komen werken.

ACV Puls houdt alvast de vinger aan de pols!