1. Categorie 1 – Er verandert niets voor de functie.
    Collega’s blijven hun huidige functie verder uitoefenen. 1358 FTE (32%) zitten in deze groep. Voor zover we kunnen inschatten, zijn er voor deze functies ook geen wijzigingen in de plaats van tewerkstelling te verwachten. Behoudens uiteraard bij fusie of sluiting van kantoren, die gewoon verder gaan zoals voorzien. Tegen eind dit jaar verdwijnen er nog 12 statutaire en 14 zelfstandige kantoren.
  2. Categorie 2 – Er is een beperkte wijziging in de functie (of functietitel) of de hiërarchische lijn verandert.
    Collega’s blijven vanaf 01/01/2023 dezelfde functie uitoefenen in het huidige, of in een ander segment (Retail Banking, Affluent & Private Banking of Enterprises). 1425 FTE zitten in dit scenario (33%). Een aantal van deze functies waren aanvankelijk voorzien voor categorie 3, maar dit is op het laatst gewijzigd. Zo is er bvb. de Adviseur Bankverzekeren skill Invest waarvan een aantal zou terechtkomen in de nieuwe functie Adviseur Invest. Finaal is er voor gekozen om iedereen in te schalen in de nieuwe functie Adviseur Individuals. Een spijtige zaak voor wie zich al geruime tijd toelegt op beleggingen. Het gros van de benodigde Adviseurs Invest komen namelijk uit de huidige populatie Priority Adviseurs (zie verder). Theoretisch gaan de wijzigingen uit van het principe “People follow job/People follow client”. Het zal nog even duren vooraleer de volledige impact duidelijk wordt, maar ongetwijfeld zal niet iedereen in categorie 2 zijn/haar functie verder kunnen zetten in het huidige kantoor.
  3. Categorie 3 – De huidige functie wordt gesplitst over verschillende segmenten.
    We vernemen dat de beslissing in welk segment je zal werken vanaf 01/01/2023 werd bepaald op basis van objectieve criteria, en na overleg met regio- en areaverantwoordelijken. 1268 FTE zitten in deze groep (29%). De directie heeft beslist om deze functies niet open te stellen, waardoor je zelf geen inspraak krijgt in de toewijzing van je nieuwe functie. Medewerkers van het Easy Banking Center die (terug) naar de kantoren moeten, Priority Adviseurs die niet weerhouden worden voor Affluent en hun portefeuillewerking verliezen, … Het spreekt voor zich dat dit voor vele betrokken collega’s een koude douche is geworden. Bovendien is de communicatie (ondanks ons uitdrukkelijk aandringen om hier de nodige aandacht en tijd voor uit te trekken) verre van vlekkeloos verlopen. Geen wonder ook, gezien vele collega’s (maar ook hun hiërarchie) met vakantie zijn. “Miskend en niet-gehoord” zijn de vaakst voorkomende reacties die tot bij ons komen.
  4. Categorie 4 – Voor de huidige functie is er geen automatische functiemapping met een functie in de nieuwe organisatie mogelijk.
    255 FTE (6%) verliezen hun huidige functie en krijgen niet automatisch een andere functie aangeboden. Een 40-tal minder dan oorspronkelijk voorzien.
    Zij kunnen zich (met voorrang) kandidaat stellen voor de nieuwe functies waarvoor de belangstellingsregistratie loopt tot 19 augustus. Er zijn evenveel vacatures als betrokken collega’s… in principe is er dus een stoel voor iedereen binnen de NCO. Er wordt dan ook geen budget voorzien voor VEM’s eindeloopbaan (voor zover de directie daartoe nog zou bereid zijn gezien het afspringen van de onderhandelingen over een nieuwe CAO Tewerkstellingsgarantie).