Tik Tok, welke krokodil wil onze klok opeten?

Dat is de hamvraag nu we aan tafel worden uitgenodigd om te praten over de badging. Veel input wordt van ons niet verwacht; we moeten vooral luisteren en aanvaarden hoe men de zaken wil regelen.
Nauwelijks twee jaar geleden werd een akkoord gesloten om de badging te vrijwaren. Voor de directie moet die nu alweer op de schop. Net zoals bij thuiswerk wil men de standaard ook op de werkvloer op 7u24’. Werk je gemiddeld meer dan die 7u24’, dan mag je manueel een aanpassing doen. Dat is niet alleen een stap terug naar de vorige eeuw maar ook en vooral naar een situatie die we niét willen en die leidt tot willekeur en discussies op de werkvloer.
De tikklok – of badging – is een zekerheid om prestaties goed te registreren en correcte opvolging mogelijk te maken. Die klok opeten is misschien waar sommige directieleden van dromen, maar ze zou wel eens zwaar op de maag kunnen komen te liggen. De druk en vermoeidheid bij het personeel stapelt zich op. Collega’s worden overladen met onderbezetting, nieuwe regels, privacy- en andere wetgevingen, wijzigende afspraken, … De klok zou stilaan kunnen veranderen in een tijdbom en aftellen naar het punt waarop het collectief teveel wordt. Daar is niemand bij gebaat.
ACV Puls laat dan ook vriendelijk maar kordaat het zitje aan tafel leeg. We zijn steeds bereid tot overleg, maar in dit geval is ons antwoord duidelijk: Neen!
We rekenen er op dat de krokodil in dit verhaal niet zo dom is om toch de klok te lijf te gaan.
Er zijn genoeg belangrijker zaken die de aandacht vragen om de werking van de bank te verbeteren.